top of page
  • תמונת הסופר/תorna simchi

המפעל 🙂


המפעל בשכונת מחנה ישראל
המפעל בשכונת מחנה ישראל

בלב שכונת ״מחנה ישראל״, היא השכונה היהודית השניה מחוץ לחומות העיר העתיקה, שרבים מאיתנו לא מכירים, נמצא ״המפעל״.


המפעל ממוקם בבית ששנים רבות לא היה ידוע מי הם בעליו. כל מה שידעו הוא, שמדובר במשפחה נוצרית שעזבה ב-1948 ללבנון.


בשנת 2016 ערכה אחת השותפות במפעל שיחה עם חבר בשם מתיה, וממנו נודע שסבתו גרה בבית הזה. סבתו, קלייר לורנצו בת ה96, הגיעה למקום, בפעם הראשונה מאז שנת 1948.


היא סיפרה כי את הבית בנו שני אחים אדריכלים בשם פסקל ואנטון סראפין, שחיו בירושלים בשלהי המאה ה-19 ושימשו בתפקידים ציבוריים בכירים. הם היו בנים למשפחה ערבית נוצרית אמידה, ובנו את הבית לרגל חתונתה של אחותם, פרדריקה סראפין, שנישאה לסימון לורנצו, שהיה גם הוא בן למשפחה מכובדת. הם חיו בבית שנים רבות וגידלו בו 5 ילדים. אחד מהבנים שלהם, אלברט, נשא לאישה את קלייר לורנצו, סבתא של מתיה, והתגורר עמה בבית מספר שנים. במלחמת העצמאות ברחה המשפחה ללבנון, והבית ננטש. בעשרות השנים הבאות הוא שימש כבית ספר ממלכתי וכבית ספר לחינוך מיוחד, ובשנת 2006 ננטש שנית ועמד שומם במשך כעשור.



המפעל בשכונת מחנה ישראל
המפעל בשכונת מחנה ישראל

כשעבר המבנה לבעלות עיריית ירושלים, הוחלט להקים בו מרכז תרבות ואמנות.

האחריות על המבנה הועברה לקבוצת ״בית ריק״ - קבוצת אמנים ירושלמית שנוסדה במטרה לפרוץ לבתים נטושים בירושלים, להכנס אליהם, לייצר בהם אומנות ולפתוח מרכז תרבות אליו מוזמנים כולם.

במשך השנים הם פעלו במרכז הסיבים הישראלי - לשעבר בית הספר של המושבה הגרמנית, והיום חלק ממלון אוריינט, מלון הנשיא והחווה של רחל ינאית סמוך לארמון הנציב.


״חברת עדן״ בעיריית ירושלים, העניקה את הבית לקבוצת ״בית ריק״ שמפעילים בו את המפעל.


במקום מתקיימים אירועי תרבות שונים, מתקיימות סדנאות, אנשים באים ליצור, ומוזמנים לבוא ולבלות במקום, יש גם בית קפה בן תוכלו לשתות ולאכול משהו, מוזמנים גם להביא את הילדים - הבית פתוח!




 

תשובות נפוצות לשאלות נפוצות


💵כמה זה עולה?

חינמי

⏰שעות פתיחה

🗺כתובת

👩‍💻יש אתר אינטרנט בו נוכל להתעדכן בפעילות המקום?















9 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page